Tervetuloa blogiimme!

Tervetuloa lukemaan blogiamme!

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa tietoa erilaisista fysioterapian käyttöaiheista mm. tuki- ja liikuntaelin ongelmien kuntoutuksesta ja ajankohtaisista asioista. Kirjoitamme tekstiä siten, että siitä selviää ihan maalaisjärjellä eikä latinan osaamista vaadita. Teemme myös havainnollistavia videoita tai kuvia, mitä asiakkaamme voivat käyttää. Ensimmäisenä aiheena meillä on yksi yleisimmistä fysioterapian asiakkaista eli olkapään kiputilat ja niiden kuntoutus. Tästä lisää kuluvalla viikolla!

Nyt kuitenkin kerron hieman fysioterapiasta.

Moni meiltä on kysynyt, että milloin sitä fysioterapiaan pitäisi tulla ja mitä fysioterapeutti tekee? Noh, tähän on vaikea lyhyesti vastata, koska fysioterapia on laaja ala. Meille kannattaa tulla, jos sinulla on kipuja tai toiminnanvajausta tuki- ja liikuntaelimistössä, sinulla on jokin neurologinen sairaus tai koet kaipaavasi kehonhuoltoa. Lisäksi ikääntyvien kannattaisi hakeutua fysioterapiaan, jos toimintakyky tai kotona pärjääminen on heikentynyt.

Fysioterapiaprosessi alkaa aina asiakkaan haastattelulla sekä tutkimisella, myös hieronnassa tulee selvittää esteet hieronnalle. Tutkimiseen kannattaa varautua siten, että pystyy riisuuntumaan tarvittaessa, jotta näemme kehon rakenteet sekä mm. nivelten toimintaa liikkeessä. Haastattelun ja tutkimisen löydöksistä suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa fysioterapian toteutuksen. Fysioterapiaan yleensä liittyy aina aktiivista harjoittelua sekä lisänä voidaan käyttää manuaalisia hoitokeinoja kuten hierontaa tai akupunktiota. Toki meillä käy asiakkaat pelkästään myös hieronnassa ja akupunktiossa. Harjoitteet suunnittelemme asiakkaan motivaation ja sen hetkisen toimintakyvyn mukaisesti. Harjoitteet käymme aina asiakkaan kanssa läpi, jotta tekniikka on hyvä. Harjoitteista asiakas saa kuvalliset tai mobiiliohjeet kotiin. Valitettavasti meillä ei ole vielä fysikaalisia hoitolaitteita, mutta toivottavasti saamme piakkoin hankittua.

Palveluidemme hinta määräytyy ajan perusteella. Asiakkaan tullessa lähetteellä, siitä saa Kelan suorakorvauksen heti maksaessa. Korvauskin määräytyy ajan perusteella (max. -8€ fysioterapiasta). Kelan vaativaa kuntoutusta meillä ei vielä ole. Lisäksi asiakkaamme voivat käydä esimerkiksi vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella. Meille on tulossa myös ePassi, jolla voi maksaa hierontaa ja fysioterapiaa, jos lähetettä ei ole. Smartumilla voi tulevaisuudessa maksaa hierontaa.

Tässäpä hieman tietoa yrityksemme toiminnasta. Olkaa kuulolla ja tervetuloa asiakkaaksi!